Оказва се, че тренировка в домашни условия с времетраене над 2 часа по време на социална изолация може да се отрази пагубно на психиката ни. Много от хората, които прекарват деня в домовете си, се стараят да елиминират скуката като правят физически упражнения.

Изследване, проведено от учени от университет в Аделаида, е наблюдавало 369 жители на Китай, след като изминали 30 дни от карантината. Специалистите са установили, че хората, които са спрели работа, са били по-зле психически и физически от работещите

"Не бяхме изненадани, че хората спрели са по-зле психически, физически, а някои и в дистрес. Работата дава на хората чувство за цел и рутина, които са особено важни по време на глобална пандемия", коментира проф. Андреас Раух, който е част от екипа.

Информацията от проучването свидетелства и за факта, че прекаляването с тренировките също може да се отрази отрицателно на човешката психика. Участниците, които спортували над 2 часа на ден, споделили, че не са толкова доволни от живота, докато трениращите до час и половина били по-позитивни.

"Наистина останахме изненадани от резултатите за времето за трениране, защото противоречат на интуицията. Възможно е хората, които спортуват по-малко да използват по-рационално времето си в изолация", каза д-р Стивън Чжан, ръководител на изследването.

Прочетете също и:

Каква влажност на въздуха спира коронавируса

Полезна ли е самоизолацията по време на пандемия

Какво влияние има климатът върху коронавируса