Облачността над страната днес ще е значителна. Превалявания от дъжд ще започнат от запад на изток. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще донесе по-студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 12 и 18 градуса.

С усилването на вятъра и понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг, но до вечерта валежите ще намаляват и спират.

Значителна облачност ще има и над планините. Вятърът ще е до бурен от югозапад.  Очакват се превалявания, които над 1600 метра ще преминават в сняг. Максималните температури на 1200 метра ще са около 6-7 градуса, а на 2000 - малко под нулата.

И по Черноморието облачността ще е значителна, а вятърът ще е умерен до силен от северозапад. Максималните температури ще са между 12 и 15 градуса, а температурата на морската вода ще бъде около 9 градуса. Вълнението на морето ще е около 3-4 бала.

Времето остава ветровито и в петък, когато живакът в термометрите значително ще слезе надолу. Максималните температури ще са отрицателни, а облачността ще се разкъсва с развитието на деня.

През уикенда ще остане студено, но вятърът ще отслабва. Ще има променлива облачност а валежите ще са само на изолирани места.

Още за времето:

Какво ще е времето през февруари

Айфеловата кула замръзна

Ла Ниня достигна пика си

Кои ще са най-успешните дни през февруари