Настоящият сезон е идеалното време да се отдадем на любимите си зимни спортове. За някои народи обаче това не са карането на ски или пързалянето с кънки.

За да разберем кои са, Vbox7 ни представя най-нестандартните зимни спортове по света:

Да плуваш като полярна мечка

Всеки януари в Пусан, Корея местните жители скачат в смразяващата студена вода на Корейския проток само по бельо или бански. Състезанието включва 10 м бягане по пясъка, влизане в ледените води и плуване 80 м до финалната линия.

Картинг на лед

В Куусамо във Финландия се провежда картинг на лед. Състезанието се състои върху замръзнало езеро, а победителят от безразсъдното каране печели медал.

Леден риболов на акули

Ууманаг е малък остров в Гренландия, където се провежда зимното състезание по ловене на гренландски акули. Те достигат до 8 м и тежат над 2 тона, така че си е истинско геройство, ако успеете да хванете такава риба.

Каране на сноукайт

Почти като карането на кайт сърф, но в зимни условия. В Юта са развили сноукайта, като единственото, от което имате нужда е сноуборд или ски и задължително мощно хвърчило.

Плаване по лед

Когато Мазурските езера в Полша замръзнат, става идеално време за плаване по лед. Без вълни, които да ви бавят, ледените лодки могат да достигнат до много висока скорост.

Ледено катерене

В Чили се намира ледникът Ел Морадо, който е любим на скалните катерачи. Освен изключително красив, ледникът е истинско предизвикателство за любителите на този зимен спорт.

Скиджоринг

В Минесота се развива един интересен зимен спорт. Скиджорингът е комбинация от ски бягане и кучешка шейна, при която човек на ски е теглен от куче или кучета, като може да бъде теглен и от кон.

Очевидно хората, които по-често се сблъскват със зимните условия, са успели да измислят какви ли не начини да се забавляват в с нега. В нашата страна тези спортове все още не са популярни, но никога не е късно да се вдъхновите.

Прочетете също и:

Как да се адаптираме към студа през зимата

Вадете топлите пуловери, идва студ

Как да се справим със сезонната депресия