Преди да се появят лекарствата, предлагани от съвременната медицина, хората са разчитали предимно на удивителните методи за лечение от природата. Естествените антибиотици имат предимството, че не действат толкова ударно на тялото и не предизвикват нежелани реакции като отслабване на имунната система

Ето някои от най-популярните природни средства за лечение:

Мед

Това един от най-старите природни антибиотици, използван още от египтяните. Той съдържа водороден прекис, на който се дължат антибактериалните му свойства. Една супена лъжица мед сутрин, която можете да добавите и в чая си, помага превантивно и лекува вътрешни инфекции.

Джинджифил

Това растение още от древността е популярно със своята ефективност при редица здравословни проблеми. Чаят от джинджифил е особено ефективен при лечение на настинка и хранителни натравяния благодарение на антибактериалните си свойства.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Грейпфрут

Плодът не само, че е верен помощник във всяка диета, но е и много полезен при вирусни и грипни заболявания. Екстрактът от неговите семки може да елиминира до 800 щама бактерии и вируси и близо 100 щама гъбични инфекции и то без да нарушава баланса на чревната флора.

Канела

Канелата и има противовъзпалително, обезболяващо, тонизиращо и антисептично действие. Тя допринася за укрепването на имунната система и пречистването на организма.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Чесън

Чесънът елиминира вредните бактерии, изчиства вирусите от кръвта и помага при болести на дихателните пътища. Редовната му консумация понижава кръвното налягане и предотвратява образуването на съсиреци. В една скилидка чесън има над 400 полезни компонента.

Прочетете също и:

Колко мандарини дневно е полезно да ядем

Храните, които ни пазят от грип

6 ползи от пиенето на вода